HA, IK BEN MIKE

ONLINE MARKETING STRATEEG.

Je business laten groeien zonder dat je hier nog meer en harder voor moet gaan werken. Klinkt goed toch!? Toch blijkt het niet zo simpel te zijn, anders zou ik niks te doen hebben;)

Maar goed, eerst even terug in de tijd.

2020 was voor mij het jaar waarin alles veranderde.

Ik was al een jaar of 7 aan het werk als online marketeer en markering manager. Ik had werkelijk niks te klagen. Goede baan, heel goed salaris en een leuk team waaraan ik leiding mocht geven. Vanaf het eerste moment dat ik begon als online marketeer had ik mij vastgebeten in alles wat er te leren viel over online marketing.

Hard work pays off! Binnen een jaar had ik al een marketingbudget van meer dan een miljoen en kon ik dus helemaal los gaan met alle online kanalen zoals Facebook ads, Google ads, email marketing en noem maar op. Veel mooie successen mogen behalen maar ook net zo veel fouten gemaakt.

Maar toch zat iets me niet helemaal lekker..

 

Waarschijnlijk herken je dit wel, dat je het gevoel had dat je meer impact wilde maken. Dat je met je expertise iets kan doen waarmee je écht iemand helpt in plaats van simpelweg meer geld verdienen. Dat is dus precies wat ik ervaarde.

Door de jaren heen hielp ik al zelfstandige ondernemers met online marketing en merkte dat ik hier veel meer op “aan” ging. Ondernemers met een passie en een missie om anderen te helpen en om de wereld net even iets mooier te maken.

Ik besloot het roer om te gooien en zegde mijn baan op om vol voor het ondernemersavontuur te gaan.

Nu help ik ondernemers met slim opschalen van hun bedrijf zonder nog harder te moeten werken en 24/7 online te moeten zijn. Ik help hen om te groeien zodat zij nog veel meer mensen kunnen helpen en daardoor meer impact kunnen maken en tegelijkertijd kunnen genieten van het leven. Zodat je er écht kunt zijn voor je kids, partner en aandacht hebben voor de belangrijke dingen in het leven.

Hoe? Door marketing simpel te maken.

Als ondernemer heb je een passie, een missie en wil je anderen helpen. Alleen om je ideale klant te helpen, moeten zij wel van jouw bestaan weten. Wie jij bent, wat jouw unieke boodschap is en hoe jij hen kan helpen met het probleem waar ze mee zitten.

Goed zijn in je vak is in deze tijd geen garantie voor succes meer. De ondernemer die online marketing snapt, “wint” nu. Helaas wordt je platgegooid met alle mogelijkheden die er zijn om je bedrijf te laten groeien via online kanalen naar het volgende niveau.

Gevolg: we kiezen niet meer. Je kiest niet voor één doelgroep (je kan tenslotte iedereen helpen), je kiest niet voor één strategie (je hebt elke maand een nieuwe strategie), je kiest niet voor één aanbod (want je hebt zoveel ideeën).

Marketing wordt daardoor moeilijk en ingewikkeld terwijl dit echt niet zo hoeft te zijn.

Door terug te gaan naar de basis met een geweldige klantreis en online strategie kun je opschalen zonder simpelweg nog harder te werken en 24/7 online te moeten zijn.

Lekker serieus allemaal hè?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik lang niet altijd zo serieus ben. Gelukkig maar 😉 Eigenlijk ben ik gewoon een goedlachse en gezellige Brabander uit Roosendaal. Mensen die mij kennen weten dat ik altijd in ben voor een lolletje. Want wat is er nou leuk aan om altijd maar serieus te zijn?  

Hetzelfde geldt als je met marketing bezig bent. Het hoeft allemaal niet zo serieus. Vooral niet als jij het gezicht bent van je bedrijf. We zijn allemaal mensen en juist op de persoonlijkheid connecten we met iemand anders. Heb dus plezier in je marketing en wees ook niet bang om jouw persoonlijkheid te laten zien! 

Dat gezegd hebbende kan ik natuurlijk niet anders dan ook wat meer over mijzelf te vertellen. Hier nog een aantal weetjes over mij. Als je me echt goed zou kennen dan weet je dat: 

  • Ik het liefst minimaal 1 keer per week pannenkoeken eet. Je kunt me een beetje verslaafd noemen. En nee, geen pannenkoeken met al die poespas erop. Gewoon simpel met een laagje boter dat smelt over de warme pannenkoek en poedersuiker. Oké, volgens mij weet je nu wat ik vanavond eet;)
  • Ik trotse papa ben van Zoë en Swen. Een belangrijke reden waarom ik ben gaan ondernemen is vrijheid. Vrijheid om zelf mijn dagen in te delen zodat ik veel meer tijd met mijn kids kan doorbrengen dan wanneer ik verplicht elke dag op kantoor moet zitten. 
  • Als het waait pak ik zo snel mogelijk mijn kitesurf spullen om naar de Brouwersdam in Zeeland te rijden. Pak aan, kite de lucht in en het water in. Met kitesurfen ervaar ik echt complete vrijheid. Gaaf hè!? Ik zou zeggen probeer het eens. 
  • Stilzitten kan ik niet zo goed. Ik wil het liefst wat te doen hebben. Nieuwe dingen leren, reizen, lezen, kitesurfen etc. Ik houd er van om actief bezig te zijn. Even een kleine side note.. 2 jaar geleden ben ik begonnen met mediteren waardoor ik nu veel meer rust heb. En waardoor ik soms (oké heel soms) ook kan genieten van totaal niets doen.

En nu is het jouw beurt.

Super leuk dat je mijn verhaal helemaal hebt gelezen. Nou ben ik ontzettend benieuwd. Wie ben jij? Wat heeft je geprikkeld om mijn verhaal helemaal te lezen? Wat is jouw missie als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging met online marketing op dit moment?

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer binnen 24 uur op je bericht.